Get Adobe Flash playerNieuwsbrief herfst 2017


Column

In de laatste nieuwsbrief van zomer 2016 schreef ik dankbaar te zijn! Dankbaar voor de mooie en goede dingen in mijn leven, onder andere mijn goede gezondheid van dat moment. Nog geen week later kreeg ik onderweg in de auto een black-out. Wat ik eerst zorgeloos af deed met een momentopname bleek later een serieuzer probleem. Om kort te gaan, mijn lichaam bleek opgebrand, uitgewoond en uitgeput. Lichamelijk op. Na het vechten tegen de invaliditeit en de ziekte van Lyme eiste mijn lichaam nu rust! Ik heb lange tijd veel van mijn lichaam geëist. In deze overlevingsmodus reageerde mijn systeem door veel adrenaline aan te maken waardoor ik mij ondanks alles enthousiast en energiek voelde maar tegelijkertijd mijn bijnier uitputte. Dat, samen met mijn enorme wilskracht en zonnige kijk op het leven, zorgde ervoor dat ik in staat was dagen van 12 uur te maken zonder te blikken of te blozen. Ik voelde me gelukkig, blij en dankbaar! Toch was ik van mijn kern afgeraakt. Door mij steeds te richten op de behoeften van anderen en die van mezelf stelselmatig te negeren raakte ik ongemerkt steeds verder weg van wie ik wezen ben. Doordat ik letterlijk gedwongen werd om stil te staan kwamen er eerst uren en later dagen, weken en maanden van stilte. Waardoor ik ook in staat was mentaal en emotioneel naar mezelf te kijken en op te laden. Te erkennen dat hoog tijd was voor een nieuwe weg. Door het stalken van mijn patronen ging ik zien welke gewoonten er waren inslopen. Privé en zakelijk was ik niet meer gewend mijn grenzen aan te geven en het mezelf wegcijferen was een tweede gewoonte geworden! Mijn hooggevoeligheid, en daarmee het opnemen van energie van anderen, eiste zijn tol. Mijn energieveld was niet meer in staat zichzelf op te laden en uiteindelijk was er maar een weg en dat was op zoek naar mijn grenzen, lichamelijk maar ook emotioneel! De praktijk tijdelijk te sluiten was op dat moment de moeilijkste beslissing ooit, maar nu, bijna 14 maanden verder, ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik had gewoonweg geen energie meer om zuiver te werken en zou niet alleen mijn klanten maar ook juist mijzelf te kort hebben gedaan. En juist daarin verschool zich de les!

Ik heb de tijd genomen voor elke dag yoga en meditatie en door deze verbinding met het universum vond ik mezelf weer terug. Ik vond de weg naar boven en het herstel zette zich in! Ik benutte de tijd die ik had om me te verdiepen in de processen in het lichaam ten tijde van een burn-out en een bijnieruitputting. De opgedane kennis paste ik op mezelf toe en met behulp van een bloedanalyse en het gericht inzetten van supplementen kwamen mijn bijnieren en daarmee mijn lichaam tot rust.
En dan is de cirkel rond. Nu kijk ik terug op een vredig jaar van rust en zelfreflectie. Een jaar waarin ik de kans heb gekregen weer vanuit mijn authentieke zelf te leven en te werken. Ik luister goed naar mijn grenzen en zorg goed voor mezelf. Mijn energie voelt weer krachtig en langzaam aan vertaalt zich dat naar mijn lichaam. Ik merk dat de energie weer stroomt en dat er in mij en om mij heen rust en harmonie ontstaat! Inmiddels stroomt ook de energie in Aurora weer! Een van de inzichten tijdens de meditaties zal zich in 2018 gaan vertalen naar de praktijk! Kennisoverdracht! Vanuit daar ontstaan leuke kort durende cursussen en workshops! No nonsens, gewoon op zijn Angela’s!

Het afgelopen jaar ging er geen dag voorbij dat er een lief kaartje, een mailtje, een whatsappje of zelfs een bloemetje binnenkwam. Het heeft me gedragen en gelouterd! Hoewel ik iedereen persoonlijk heb bedankt wil ik dit hier nogmaals in dankbaarheid benoemen!
Nieuw in Praktijk Aurora
Om aan de vraag van sport- en ontspanningsmassages te voldoen wordt ik vanaf 1 november ondersteund door collega Ellen Waltmans. Ellen heeft een verpleegkundige achtergrond en is een ervaren massage- en shiatsu therapeut en Do-In Yoga docent. Ellen werkt in haar eigen praktijk maar is nu ook elke dinsdagmorgen in Poortugaal beschikbaar voor sport- en ontspanningsmassages, Shiatsu behandelingen of een heerlijke ontspannende hotstone massage! Een van haar specialiteiten is de combinatie van sport- en shiatsu massage. Door het toepassen van deze combinatie van heeft zij menig sporter weer op de been gekregen! Kijk voor meer informatie op de website van Ellen: www.ellenwaltmans.nl. Bel voor een afspraak in de vertrouwde omgeving van Aurora met 06-43174447.


Zorgverzekeraars

Binnenkort begint de zorgverzekeraars-campagne weer! Aurora voldoet nog steeds aan de strenge eisen van de zorgverzekeraars ! Onlangs ben ik weer gevisiteerd door de KNBT en sta dus nog steeds op de lijst van therapeuten die worden vergoed. (zie ook de lijst op de site van de BATC). Dat betekent dat vanuit de aanvullende polis de meeste zorgverzekeraars mijn behandelingen vergoeden. Uitzondering zijn op dit moment nog steeds DSW en allen uit de VGZ groep. Informeer altijd voor de zekerheid bij de verzekeraar als u wilt veranderen! Ik ben aangesloten bij de BATC onder nummer 0510.
Plannen
Voor het nieuwe jaar staan veel nieuwe plannen op het programma! Zo volgt er binnenkort meer informatie over workshops en cursussen! In 2018 zullen de Joyful Angels trainingen weer opgepakt gaan worden, waar uiteraard eerst de mensen aan bod komen die we vorig jaar hebben moeten teleurstellen. Ook staat er een korte cursus intuïtieve ontwikkeling (4 lessen) op het programma gevolgd door een cursus Auraheling! Allemaal in kleine groepjes en in de eigen ruimte van praktijk Aurora!
De energie stroomt volop maar nog even wachten tot de plannen de definitieve vorm krijgen! Verwachting is dat deze cursussen begin 2018 starten. Binnenkort volgt meer informatie!
Facebook

Vind u het leuk Aurora te volgen? Zoek mij dan op op face book op de pagina AURORA voor Welzijn (anders dan mijn prive pagina Angela Clavaux). Druk op ‘vind ik leuk’ en je volgt mij dan vanuit de praktijk. Ik ben niet de hele dag aan het posten maar soms zijn er weetjes over energie of andere zaken en activiteiten die ik graag deel!
Herfst is een tijd van loslaten………..

 

Copyright © 2021 by Aurora voor Persoonlijke Ontwikkeling.

All Rights Reserved.